Kulturfrukost Lör 10:30 – 12:00

Strand och kultur bjuder in till en kulturfrukost mitt i sommaren under kultur högpunkten i Mellbystrand ”Strandkalaset”

Kulturfrukostarnas syfte är att lyfta kulturaktörernas roll, frågor och visioner för deras egna arbete och för samverkan med kommun, region och andra lokala aktörer. Hur kan vi kulturaktörer få en mer framträdande roll trots att vår verksamhet inte drivs av ekonomisk tillväxt på det sätt som kommersiella verksamheter gör. Helt klart är att den lokala konsten och kulturen främjar både hälsa, välfärd, inkludering, inre omställning och mycket mycket annat. Det finns god vilja från alla håll att arbeta för ett klimat som stärker oss kulturarbetare att kunna skapa mera och synas mera i Laholm med omnejd. Kulturfrukostar är initiativ som i nuläget arrangeras av Strand och kultur Laholm.

Dagens kulturfrukost kommer att kretsa kring följande:

STRANDKALASET
Vi diskuterar Strandkalaset. Ingångar, intressen, vad finns det för möjligheter att fortsätta i den anda vi nu skapar den, med medverkande lokala kulturaktörer, på vilket sätt vill vi gestalta den nästa år? Vad vill vi få ut av den? Möjligheter? Farhågor?

KULTURAKTÖREN:
Ny lokal förening för att stärka yrkesverksamma kulturaktörer berättar om sin verksamhet.
Styrelsen berättar om sin vision med föreningen.

Vi ser till att det finns gott om tid att mingla och kanske också hugga tag i förberedelser inför helgens aktiviteter.

VARMT OCH HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

Facebook länk till evenmanget: https://www.facebook.com/events/206522386725369/